Graancirkels worden gemaakt door de godin Ceres

Ceres, godin van de oogst (Howard David Johnson)

Graancirkels zijn echt, sommige zijn nep, en het verwarrende is dat zelfs sommige echte nep zijn. Bewijs, wetenschappelijk of anderszins, is in geen graanvelden of wegen te bekennen. Maar wie de graancirkels bezoekt, echte en neppers, ontdekt al gauw het verschil. Als hij of zij dat wil. Want skeptisch zijn kan altijd nog.

Ik ben geen cereoloog. Ceres is de Romeinse godin van het graan en zo lang ik niks beters heb houd ik haar verantwoordelijk voor de graancirkels. En ik heb niks beters, want de vraag waar de graancirkels vandaan komen of wie ze gemaakt heeft is niet concreet te beantwoorden. Voor wie er genoegen mee neemt heb ik wel drie vage antwoorden.

De neppers worden gemaakt door hoaxers, hobbyisten die ’s nachts niets beters te doen hebben dan het platdrukken van graan. Sommige van die grappenmakers beweren dat ze verantwoordelijk zijn voor vele of alle graancirkels, maar ook dat is onwaarschijnlijk tot op het randje van onmogelijk. En onbewezen. De skepticus die beweert dat graancirkels vooral in Engeland liggen omdat Engelsen veel vrije tijd hebben, neemt zijn publiek niet serieus.

De echte bestaan uit twee groepen, lichte en duistere. Ze bevatten voelbare energie. Je kunt je afsluiten en beweren dat je niets voelt, maar je kunt je ook openstellen en dan is de energie voelbaar. Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat deze ronde voelt als een wildwaterbaan, deze ogenschijnlijk eenvoudige voelt als een speeltuin en dit labyrint, hoewel erg mooi, voelt uitgeput en doods.

Dit is de meest bijzondere. Hij legde zijn eigen betekenis aan ons uit: de vorm wekt bepaalde energiestromen op, die de aarde helpt met herstel en verheffing. Mooi toch?

Echte die nep zijn, zijn duister. Ze zijn er niet om ons te verheffen, maar om ons te verduisteren. Ze zien er schitterend uit, waardoor er veel mensen op af komen, maar ze bevatten negatieve energie. Het is me een raadsel waarom mensen zich hierdoor laten verleiden en er enthousiaste jubelverhalen over vertellen, want het duister is voelbaar. Spiritualiteit is mooi, jezelf openstellen is prachtig, maar als cereologie (bestudering) verandert in cereofilie ontstaan er risico’s. Niet alles buitenaards is licht. Pas op voor het duister, het verstaat de kunst van de verleiding beter dan wat ook.

Nog geen reacties.
Reactie:

Naam (niet verplicht maar wel leuk, natuurlijk):

E-mailadres (voor directe plaatsing, e-mailadres wordt niet gepubliceerd):

En iets tegen spam-robots:
Welke hoort niet in het rijtje thuis?
1) wit 2) zwart 3) grijs 4) oceaan 
Je ontvangt een e-mail waarmee je je reactie kunt bevestigen. Bevestigde reacties worden direct geplaatst en achteraf gemodereerd. Onbevestigde reacties worden bekeken door een moderator voordat ze worden geplaatst.